Loft

december 16, 2010 Film 0

Vijf getrouwde mannen uit een decadent milieu delen in het grootste geheim een loft aan de noordkant van het IJ, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Het idee is van Matthias (Barry Atsma), een zelfverzekerde architect die ondanks een prima huwelijk met Nathalie (Kim van Kooten) regelmatig vreemdgaat. Als architect van het complex deelt hij de vijf sleutels uit van de leegstaande loft.

De loft lijkt een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Alle vijf de mannen beweren niet te weten wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Kopieën van de sleutel kunnen alleen gemaakt worden met een code die enkel Matthias in bezit heeft. De mannen bespreken of ze de politie zullen waarschuwen. Verdeelde meningen over hoe de situatie opgelost moet worden, en het aanwijzen van een schuldige, heeft als resultaat dat de emoties hoog oplopen. Het lijk blijkt de vrouw Sarah (Sallie Harmsen) te zijn met wie Matthias een fysieke relatie had. De vorige dag heeft hij het in de loft uitgemaakt en haar daar levend, maar ernstig ongelukkig achtergelaten.

Eén van de andere vier, Rob (Gijs Naber), de sullige rechterhand van Matthias, heeft steeds video-opnamen gemaakt van de avonturen. Hieruit blijkt dat Matthias al zijn vrienden heeft gebruikt om hun dierbaren in bed te krijgen: hij nam de maagdelijkheid van de pas 18-jarige zus (Charlie Chan Dagelet) van Tom (Chico Kenzari), een van de vijf mannen wiens overbeschermend gedrag, gepaard met een verslaving aan cocaïne, vaak escaleerde tot fysiek geweld. Dit heeft al eerder geleid tot een grote minachting van de machtige vader van zijn echtgenote Kimmy (Carolien Spoor), en een verkrachting van een prostituee.

 

  2368
Share this:

Related Works